Zdravím zkušené aliexpressáky, máte někdo zkušenost s objednávkou nějakého toho trochu většího stroje z číny, objednával někdo?
Jak je to s dopravou, v odkaze má číňan zdarma, u malých věcí to chápu, už mám dodaných dost drobných věcí z ali (A3) , jde doprava zdarma vychytat i u 800-1000kg stroje když to píšou u produktu? Někteří uvádějí třeba za dopravu 269 USD, jiní mnohem více, někteří zdarma..
Jinak DPHčko je jasné , k ceně 21%, jak je to s clem za konkrétně tento a podobný stroj? Máte někdo osobní zkušenost? Platba celá předem nebo možnost zálohy? Moc předem díky za vaše zkušenosti a tipy.
objednavali jsme frezu CNC6040 trosku mensi.. dopravu s cinanem jsme dohodli na 2000USD.. objednavali jsme A2 UV tiskarnu a tam si cinan po dohode napocital taky 2tis USD jenze pak chtel dopravce dalsi 3tis USD, cinan na to ze s timto nema nic spolecneho, kecal.. kazdopadne je potreba jasna domluva ! kolik je za zbozi a kolik je dopravne..! doruceni vcelku rychle protoze vse slo DHL 7-14dni.. u obou byl ale vzdy problem s vyskladnenim, do 2-3dnu vypsali tracking number, ale to vzdy po dalsich 6ti dnech zmenili 🙁 nevim asi problem s vyclenim u nich, nicmene termin byl sliben a vzdy se to zpozdilo 🙂 DPH se platilo DHL pac to za nas vyrizovalo i clo.. posledni vec je funkcnost.. protoze k tomu dodavaji cinsky nebo US sw, ktery byva cracknuty.. chvili trva nez se to zprovozni a pochopi… ovladace byvaji taky problem, zalezi zda je to 32bit ci 64bit windows.. jsou schopni napsat new 2017 a stale neni podpora pro 64bit system, nutno zjistit u cinan :))
2000usd za dopravu frezy je myslim velmi moc. Dovazim z asie nabytek. Za maly kontejner 20″ platim obvykle okolo 1600usd, jak z ciny, tak z indie, indonesie, do nej by se veslo nekolik frezek. Dopravu mam az ke dverim, clo a dph mi vyrizuje prepravce za cca 40usd poplatek za sluzbu. Vozim s dhl, schenker, kuhne&nagel….
Tyto věci bych radši hledal na Alibaba.com, protože ta je určena pro obchod typu B2B. dá se tam na všem domluvit. Číňan pošle normální fakturu, kterou zaplatíte z účtu nebo Paypal a na poštovném se také domluvíte. U větších věcí jako je toto by bylo lepší si zajistit vlastní dopravu od nějaké firmy z ČR.
Díky, už jsem se na alibabu díval, zatím nakupuji na aliexpressu. Tam mě zaujalo, že někteří nabízejí u těchto cncček dopravu za cca 300 USD, někteří zdarma jako u drobnějších věcí.. tak s většími a těžším “balíky” nemám zkušenost, tak se ptám, díky moc za vaši zkušenost a postřehy. Hezký den 🙂