Chci objednat od jednoho dodavatele více věcí, bude to kolem 20 dolarů. Ale je…

• This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated 5 years ago by Anonymous.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Anonymous
    Inactive

Chci objednat od jednoho dodavatele více věcí, bude to kolem 20 dolarů. Ale je to celkem dost věcí, které mají reálně větší hodnotu (včera tady byl tip na nového prodejce s nízkými cenami), jen dvě věci by byly minimálně za 25. Může se stát, že to celnice zadrží a bude chtít doložit platbu. Pošlu co budou chtít a moje otázka je: Budu muset něco zaplatit celnímu úřadu i v případě, že vše doložím a vysvětlím? Myslím nějaký paušál, poplatek za vyřízení?

Kluk Zplakatu
    Guest

Tak to pro klid duse vemte postupne cca po tydnech. Nevim jak je to ted s limity pro celni. Ale ja to tak delam. Bral jsem zbozi, cca 3 kusy za 15 dolaru, za tyden az mi napsali ze je zbozi na letisti jsem objednal zas 3 kusy za 15 dolaru a tak dal a furt dokola…

Ondřej Andy Svoboda
    Guest

Platí se asi stovka. Co to je? Jestli elektronika, lego atp, spíš to chytí.

Nelly Pospěchová
    Guest

Já přes pandu objednávala mobil ci tablet cca za 2500; a celnici mi to zabavily a vypsala jsem formulář a poslala a balík dosel a mobil funguje a je to už 8 let sice už jako erární ale ok.

Justýna Krahulcová
    Guest

Ne, to že to má reálně větší hodnotu určitě neznamená že byste musela platit dph, maximálně budou případně ověřovat pravost výpisu z účtu pokud k tomu vůbec dojde že to zastaví 😉 a stovka se platí za zastoupení v celním řízení ČP, pokud si to člověk v Praze vyřeší sám, tak ne. A zachytit mohou cokoliv co se jim na rtg nezdá nebo prostě náhodně, po hadrech spíš nejdou, vůbec bych se nebála tohoto. Spíš toho že to tenhle prodejce vůbec nepošle, taky jsem na něj včera koukala.

Michal Vávrů
    Guest

Celní zastoupení u České pošty 200 Kč pokud podléhá daní nebo clu. Pokud nepodléhá zastoupení tuším 99 Kč.
    Pokud zboží podléhá celnímu řízení dokládáme potvrzení o platbě ( screenshot z IB) screenshot zboží z obchodu, kde je uvedená cena vč poštovného. Pokud je poštovné zdarma a zboží podléhá DPH. Pošta dle svého tarifu dopočítá poštovné. DPH se platí z finální částky – cena zboží + poštovné x 0.21= doplatek daně. + 200 Kč. Zboží v tom případě dostante proti platbě

Peťa Guillemot Adamčík
    Guest

Buď nechat poslat na několik adres (jmen) a riskovat několik sporů (poplatků) nebo to prostě vše objednat a nechat to poslat najednou (když to chytí tak zaplatíte 99 za odbavení že to nepodléhá DPH) Ale teď je otázka nevyměří poštovné a bude to podléhat DPH ??

Elza Renčínová
    Guest

Který prodejce, prosím

Lenka Pajdlová
    Guest

Objednejte na vic lidi. Objednavam treba na mamku ktera ma stejnou adresu ale jine jmeno. Tim padem to musi rozdelit

Kateřina Čežíková
    Guest

Pokud jsou ty ceny nesmyslné nízké,tak buďte v klidu, pokud u toho není pozitivní feedback,tak vám ty věci ani neodeslou a zavřou store. Je to teď nějaký moderní.

Vojtěch Brázda
    Guest

Ne, ne, ne 🙄

David Bolf
    Guest

Může se stát že vám celnice stopne i obálku za 20centu… Více méně zadržení balíčku je jako ruleta a když se mu nebude líbit stejně ho stopne a budete muset prokazovat ceny

Barak O’vahana
    Guest

Také jsem objednala u tohoto prodejce asi 8 věcí jako jednu objednávku (tašky, bundy, šaty..) 😂😂 cena 15€. Jsem zvědavá, jestli to za ty ceny dojde.

Dagmar Chládková
    Guest

Ten prodejce uz má všechno “unavailable” takze pokud bych si mohla tipnout, tak z toho nic nedostaneme

Jiřinka Klubíčkovic
    Guest

Taky mam zkusenost, ze nedoslo (saty za cca 3E)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
AliExpress v čestině a česky | Nákupy z Číny
Logo
Register New Account
Reset Password