Jdu pro radu, 11.11. jsem objednal myš k pc (7,64$). Přišla mi sprchová hlavice i s hadicí. Otevřel jsem spor na vrácení peněz, prodejce mi do něj napsal no return & no refund s comentem že mužeme vyřešit v klidu (We can solve it peacefully .) Od té doby si píšeme ve zprávách, on nabízel refund 4$ a zboží si můžu nechat, nebo zda můžu zboží poslat zpět, nacož sem mu odepsal, že až mi zaplatí poštovné. V tomto sme se neshodli. Pak mi nabídl nové zboží, což bych i bral, ale nemám jistotu, že přijde. Prý nemůže zadat znova dopravu, aby bylo vidět, zda je balík na cestě. Ani nemůže změnit dopravu, aby zboží přišlo co nejdříve (třeba do týdne). Já bych i na tuto dohodu přistoupil, ale on neustále chce abych spor uzavřel, bez toho zboží nepošle. Zbývá mi tam pár hodin na "accept nebo reject the seller's proposal".
dej reject, pak to bude posuzovat aliexpress, pokud možno popiš pak co nejlíp situaci a dej tam fotografie toho, co ti dorazilo, pokud možno i ještě jestli máš od toho obálku s číslem objednávky.
Lidí , jde o 7usd. Proč mu kazit obchod. Já se vždy dohodl. Odsouhlasil , že zboží přišlo ok. Prodejce poslal nové (správné) zboží. Kdyby to neposlal tak ok , přijdu o 7usd. A do hodnocení zboží se tam rozepíšu jak mě obral a vylhal. Nikdy jsem to nepotřeboval. Pravda, řešil jsem to zatím jen dvakrát. Ale jak říkám, jde o málo na to aby si nechal psát špatný posudky
Spor v žádném případě nezavírat. Ve většine případů zůstane jen u slibů. I když je to jen pár dolarů, tak člověk nikdy neví jestli dotyčný tak neodrbává více lidí.
Ještě dodám. Spor ani neotvírám. Píšu rovnou prodejci. On chce většinou fotku toho co mi přišlo a dohodneme se co dál. Já odsouhlasil že zboží je ok. Prodejce posílá nové. Prodejce je taky rad, že sem vůbec spor nezačal, kazí jim to skóre u Ali. Každý může udělat chybu a je na vás jak to prodejci zavaříte nebo zvolíte lidský přístup.
To se mi stalo s lampou na nehty a laky – staly za prd otevřela jsem spor a chvíli se dohadovala – poslal mi novou lampu jako náhradu a až pak jsem spor uzavřela 😄