Prosím o radu. Na Ali jsem zakoupil zboží za € 49,93. Abych se nemusel zabývat…

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Anonymous
    Inactive

Prosím o radu. Na Ali jsem zakoupil zboží za € 49,93. Abych se nemusel zabývat celním řízením, připlatil jsem za odeslání z Německého skladu. Prodejce ale odeslal zboží z Číny, přímo na mou adresu. Sice jsem psal že nesouhlasím, že mi hrozí další poplatky, ale jen se omluvil, s tím že napsal na balík nižší cenu (jako by to u nás celníky zajímalo). A tím to skončilo, na další námitku už nereagoval. Napsal jsem tedy na podporu Ali a slíbili mi pomoc. Nic se však nestalo a nyní mám balíček v Praze a chtějí poslat podklady k celnímu. Napsal jsem znovu prodejci, bez reakce. Napsal jsem na support Ali, ale zatím taky nic. Má někdo zkušenost s tím že nechal balíček vrátit zpět prodejci? Vrátí Ali peníze? Přeci jen za to může prodejce že to poslal jinak než bylo požadováno a zaplaceno. Děkuji za každou fundovanou odpověď.

Martina Švejdová
    Guest

Ano, sice to bylo na x zpráv a i ali psalo, ze navrhuji refundaci nula a když uz jsem se s penezi psychicky rozloucila, tak odklepli full refund.

Martina Švejdová
    Guest

Teda full mimo postovneho…

David Snipercz Schneberger
    Guest

Stalo mi jednou to samé, nakonec jsem zaplatil DPH ze svého a z refundu mi ali vracelo to co jsem zaplatil celnikum. Ale bylo to na dlouho, to dohadování za to ve finále nestálo.

Jiří Májek
    Guest

Pokud to chcete řešit, tak nechejte zaslat balíček zpět, ale domlouvat se s číňanem přes půl světa aby vrátil peníze moc nemá smysl. Určitě prodává stovky věcí týdně a kašle na to. Já bych to clo a dph asi zaplatil. Bude to i s celním řízením cca 600 kč. Člověk musí počítat s tím, že se u těchto nákupů může cokoliv pos.. a řešit to takhle na dálku je většinou jen ztráta času.

Rastislav Vasek
    Guest

Napsat prodejci ať zašle fakturu na zboží v deklarované ceně, ať uvede i částku za dopravu, vy pak doložit výpis na tu nižší částku. Tím se vyhněte DPH či clu.

Kadeřnictví Pajdlová Lenka
    Guest

Zaplatit a pak otevrit spor na castku co zaplatite

Zuzana Libor Stasicovi
    Guest

pokud to zbozi stoji za to , zaplatilabych a pak otevrela spor, treba ze je vadne zbozi a chtela vratit ty penize navic, kdyz na to cinan kasle tak na neho kaslat taky.

Slavomír Halčík
    Guest

V Praze budou po Vas chtit dolozit cenu zbozi a cenu dopravy.Pokud Vam zalezi na obsahu balicku,budete se muset smirit s tim ,ze zaplatite nejakou stokorunu navic za procleni.Pokud Vam na obsahu nezalezi a nechcete jiz vice do balicku investovat , staci odpovedet na Prahu , ze nemate o balicek zajem a oni ho poslou zpet k odesilateli.Tim padem Vám Ali vrati penize v plne výši.

Broňa Armies Pomkla
    Guest

S tim nic neuděláš, pošli kolik si zaplatil a screen z banky a zaplatíš DPH.
    Kupoval jsem Kamerový set za 3200 Kč a místo z Německého skladu ho DHL Express přijímal z Hongkongu, a Číňan dal na krabici jak kráva cenu 20$, celníci z DHL nejsou tupci a poslali mi doložení objednávky. Doplácel jsem při převzetí acc 796 Kč.

Petr Čada
    Guest

OK, děkuji všem. Do Prahy pošlu potřebné podklady k proclení a po vyměření platby za DPH a zástup ČP vyvolám spor a budu požadovat vrátit zaplacenou částku. Jinak support z Ali prozatím zklamal. Shodou okolností mám čerstvou zkušenost z dnešní reklamace na GB. Včera přišel balíček za cca 23USD – nabíječka UMAX B6 (klon). Nabíječka vadná, natočeno video a odesláno. Dnes odpovězeno s návrhem řešení – 1. – nechat si zboží a peníze připíšou do peněženky, 2. Vrátit zboží a peníze zpět do banky, 3. Nechat si zboží a pošlou znovu nové. Dla jsem jim šanci a vybral za tři.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
AliExpress v čestině a česky | Nákupy z Číny
Logo
Register New Account
Reset Password