Zásadní rozdíl evidentně v konstrukci, okýnko v autě půjde při troše štěstí rozbít třeba i hlavou. Obojím jde evidentně *nějak* rozbít okno a přeřezat pás, ale líp na mě teda působí to oranžový.
Mám doma ten modrý (akorát jiné barvy) funkčnost je zajištěna vystřelovacím hrotem, (přimáčknu na sklo pružinka ho vystřelí, takže je to pěkně skryté a není tam žádná volná ostrá “jehla”), řezač pásu je také dobrý, a hlavně delší jak na klasickém kladívku (vlevo). Kupoval jsem asi pět kusů a nemůžu si je vynachválit 🙂
ten druhej, znamej hasic si je dost chvalil, ze jsou super.. 🙂 bud to a nebo victorinox rescue tool, tam je spolehlovost jista, dozivotni zaruka, ale zase cena je pro ”jen tak pro nahodu” příliš vysoka, mam ho a jsem spoko 🙂
Kladívko je blbuvzdorné, máte minimálně dva pokusy, než se otupí oba konce. Použití pod vodou je dost omezené. Rozbíječ s pružinou může selhat, je to prostě jen mechanická pomůcka. Navíc pokud je z Ali a výroba není nijak ověřená. Raději používám kladívko.
Řezače pasu jsou na obojím takové nijaké. Když už to chcete mít, tak kupte extra řezač. Velikost platební karty, suchým zipem nalepíte někde v dosahu.
S obojim to jde velmi dobre. Pokud clovek vi, jak s tim zachazet. Oranzovy rozbije sklo na zaklade narazu, ktery udate vy. Proste takove kladivko. V pripade modreho staci prilozit k oknu a zatlacit, pricemz vyleti hrot, ktery okno rozbije. Dle meho nazoru pro zeny idealnejsi modra skladnejsi a jednoduzsi varianta. Pokud jde o kvalitu, tak ali vyzkouseno nemam. U nas k mani znacka ResqMe, ale nemyslim si, ze by v tom byl nejak zasadni rozdil. Snad jen v zivotnosti