Dobrý den mám dotaz sice tu určitě už byl ale stejně se zeptám .Od 10.1. mám…
Aliexpress Diskuze Česky: Zkušenosti, Recenze & Nákupy z Číny › Forums › Různe › Dobrý den mám dotaz sice tu určitě už byl ale stejně se zeptám .Od 10.1. mám…
- This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated 6 years, 5 months ago by
Anonymous.
-
AuthorPosts
-
02/02/2019 at 9:24 #83591
Anonymous
InactiveDobrý den mám dotaz sice tu určitě už byl ale stejně se zeptám .Od 10.1. mám balík v Praze.Přesně se píše výstup z vyměnovací pošty Praha120.Na doručení mají ješte 10 dní. Co mám dělat pořád čekat .Poradte.Díky
02/02/2019 at 9:28 #83592Nikola Peštová
GuestAno, porad cekat, kdyz na to maji jeste 10 dni. 😁
02/02/2019 at 9:32 #83593Jiří Doležal
GuestA co jiného máte v úmyslu dělat, když ne čekat?
02/02/2019 at 9:35 #83594Miroslav Westik Ko
GuestAplikace Česká pošta pomůže, aktuálně uvádějí co se děje se zásilkou. Jinak čekat.
02/02/2019 at 9:58 #83595Miroslav Westik Ko
Guesthttps://www.ceskaposta.cz/sluzby/celni-rizeni/ocekavate-zasilku-ze-zahranici otázky? – odpovědi. Co se děje se zásilkou po příchodu na území ČR?
Záleží na zemi, odkud byla zásilka odeslána.Zásilky ze zemí Evropské unie nepodléhají celnímu řízení, nepředkládáme je celnímu úřadu a po roztřídění je směrujeme přímo k adresátovi.
Zásilky z ostatních zemí podléhají celnímu řízení, po převzetí vyměňovací poštou Praha 120, Plzeňská 139/290, Praha 5 Košíře, jsou předkládány celnímu úřadu a je u nich postupováno následovně:
zásilky, které splňují limit a podmínky pro osvobození od cla a DPH (do 22 EUR) jsou předloženy celnímu úřadu a na základě jeho rozhodnutí jsou propuštěny do volného oběhu, jsou vypraveny do další přepravy,
zásilky, které mohou splňovat limit a podmínky pro osvobození od cla a DPH, jsou předloženy celnímu úřadu a na základě jeho rozhodnutí o prověření nebo nutnosti doložení chybějících dokladů, jsou uloženy do dočasného skladu České pošty, adresát je vyzván Oznámením o příchodu zásilky ze zahraničí k předložení požadovaných dokladů pro celní řízení,
zásilky, které nesplňují limit a podmínky pro osvobození od cla a DPH a je třeba podat celní prohlášení, jsou uloženy do dočasného skladu České pošty, adresát je vyzván Oznámením o příchodu zásilky ze zahraničí k předložení požadovaných dokladů pro celní řízení,
Po propuštění zboží do volného oběhu jsou zásilky odeslány dodací poště k doručení.
Česká pošta Vás může při celním řízení zastoupit
Česká pošta, s. p. zastupuje v celním řízení fyzické osoby při dovozu zboží v poštovních zásilkách pro soukromou potřebu (např. nákup na internetu) a při dovozu zboží neobchodní povahy (zboží zasílané mezi soukromými osobami bez finančního plnění = dárek).Česká pošta, s. p. zastupuje v celním řízení právnické osoby, fyzické osoby podnikající/ OSVČ při dovozu a vývozu obchodního zboží v poštovních zásilkách ze zemí mimo EU a to na základě komisionářské smlouvy.
Česká pošta, s. p., předkládá zásilky, obsahující zboží dovážené ze zemí mimo Evropskou unii a podává na ně celní prohlášení na základě udělení plné moci ( Plná moc (pdf, 286kB) ) od příjemce zásilky. V případě udělení plné moci k celnímu řízení se partnerem pro veškerou komunikaci s Celní správou stává ČP, která příjemce zastoupí i v případě použití opravných prostředků v rámci celního řízení.
Účelem zastupování klientů ČP (příjemců zásilek) v celním řízení je zajistit, aby zboží obsažené v zásilkách bylo propuštěno do příslušného celního režimu (převážně se jedná o režim volného oběhu) a byl vyměřen celní dluh (clo/DPH). Teprve po ukončení celního řízení lze zásilku dodat adresátovi. ČP v rámci zastupování uhradí za klienta Celní správě vyměřený celní dluh, který při dodání vybere od příjemce, včetně případných správních poplatků, jakož i odměnu za předložení zboží a zastupování v celním řízení.
Neudělí-li příjemce zásilky plnou moc ČP k celnímu řízení, musí se tento osobně dostavit na vyměňovací poštu Praha 120, Plzeňská 290/139, Praha 5, kde se na celním úřadě osobně zúčastní celního řízení tím, že podá celní prohlášení na předmětnou zásilku, nebo tímto pověří svého zástupce. V rámci celního řízení je účastník povinen vždy prokázat všechny skutečnosti, které jsou relevantní pro propuštění zboží do navrženého režimu. Jedná se o doložení důkazů o zboží, zejména pak o prokazování celní hodnoty zboží.
Dovážíte-li pravidelně, nebo příležitostně, vždy máte možnost zplnomocnit ČP k zastupování v celním řízení Plná moc (pdf, 286kB) . Tato Plná moc se vztahuje pouze na celní řízení u poštovních zásilek a je platná do odvolání. Vyplněnou plnou moc zašlete poštou na adresu „Česká pošta, s.p., Oddělení celní deklarace, Plzeňská 290/139, Praha 5, 220 00″, v případě možnosti scanu, v elektronické podobě na e-mailovou adresu [email protected]. ČP plné moci archivuje v souladu se spisovým řádem.
02/02/2019 at 10:00 #83596Jana Marešová
GuestMě tam takto vysel balíček 14 dní. Když se blížila doba do kdy měl balíček přijít, psala jsem prodejci, ten mi napsal že vidí že balíček je v ČR na poště ať kontaktuje je. Volala jsem tedy na poštu, tam mi řekli že tam asi už balíček není a ze ma odesilatel reklamovat. Takže jsem pak otevřela spor a ali vrátilo peníze. Mimochodem ten balíček mi tam visi pořád. Od 27.12. Takže se nejspíš opravdu ztratil.
02/02/2019 at 10:01 #83597Jan Fiala
GuestJe na celnici čekáním se nic nezmění
02/02/2019 at 11:08 #83598David Hausmann
GuestJá bych si pro to zkusil dojet..
02/02/2019 at 11:35 #83599Diego ZeroTwo
GuestJa to tam mam tak napsane uz pul roku 😀 a balicek nikde 😀
02/02/2019 at 12:40 #83600Milena Brázdová Hodinová
GuestJe to jen pyžamko pro neteř bylo to k vánocům objednávka z 11.11.za 8 ěčěk ale i tak.
02/02/2019 at 12:42 #83601David Hausmann
GuestNapište prodejci, ať prodlouží dobu dodání..
02/02/2019 at 14:40 #83602Ladinek Frygo Maharadza
GuestJa bych poslal holuba ten to donese 😆😆
02/02/2019 at 15:11 #83603Jaruš Miholová
GuestJá když mám výstup z pošty takto dvou dnů je doma
03/02/2019 at 15:17 #83604Veronika Ševčíková
Guest12000 je celnice
03/02/2019 at 21:11 #83605Dasa Cenigová Havrankova
GuestMe dokonce prisel balicek tyden po terminu. Oduvodnily mi, ze ceska strana podle podaciho cisla uz nemusi davat sledovani zasilky. Ale i kdyz to prislo pozdeji…….vzdyky to prislo a v poradku
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.