Dobrý den mám dotaz sice tu určitě už byl ale stejně se zeptám .Od 10.1. mám…

Aliexpress Diskuze Česky: Zkušenosti, Recenze & Nákupy z Číny Forums Různe Dobrý den mám dotaz sice tu určitě už byl ale stejně se zeptám .Od 10.1. mám…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Anonymous
    Inactive

Dobrý den mám dotaz sice tu určitě už byl ale stejně se zeptám .Od 10.1. mám balík v Praze.Přesně se píše výstup z vyměnovací pošty Praha120.Na doručení mají ješte 10 dní. Co mám dělat pořád čekat .Poradte.Díky

Nikola Peštová
    Guest

Ano, porad cekat, kdyz na to maji jeste 10 dni. 😁

Jiří Doležal
    Guest

A co jiného máte v úmyslu dělat, když ne čekat?

Miroslav Westik Ko
    Guest

Aplikace Česká pošta pomůže, aktuálně uvádějí co se děje se zásilkou. Jinak čekat.

Miroslav Westik Ko
    Guest

https://www.ceskaposta.cz/sluzby/celni-rizeni/ocekavate-zasilku-ze-zahranici otázky? – odpovědi. Co se děje se zásilkou po příchodu na území ČR?
    Záleží na zemi, odkud byla zásilka odeslána.

Zásilky ze zemí Evropské unie nepodléhají celnímu řízení, nepředkládáme je celnímu úřadu a po roztřídění je směrujeme přímo k adresátovi.
    Zásilky z ostatních zemí podléhají celnímu řízení, po převzetí vyměňovací poštou Praha 120, Plzeňská 139/290, Praha 5 Košíře, jsou předkládány celnímu úřadu a je u nich postupováno následovně:
    zásilky, které splňují limit a podmínky pro osvobození od cla a DPH (do 22 EUR) jsou předloženy celnímu úřadu a na základě jeho rozhodnutí jsou propuštěny do volného oběhu, jsou vypraveny do další přepravy,
    zásilky, které mohou splňovat limit a podmínky pro osvobození od cla a DPH, jsou předloženy celnímu úřadu a na základě jeho rozhodnutí o prověření nebo nutnosti doložení chybějících dokladů, jsou uloženy do dočasného skladu České pošty, adresát je vyzván Oznámením o příchodu zásilky ze zahraničí k předložení požadovaných dokladů pro celní řízení,
    zásilky, které nesplňují limit a podmínky pro osvobození od cla a DPH a je třeba podat celní prohlášení, jsou uloženy do dočasného skladu České pošty, adresát je vyzván Oznámením o příchodu zásilky ze zahraničí k předložení požadovaných dokladů pro celní řízení,
    Po propuštění zboží do volného oběhu jsou zásilky odeslány dodací poště k doručení.
    Česká pošta Vás může při celním řízení zastoupit
    Česká pošta, s. p. zastupuje v celním řízení fyzické osoby při dovozu zboží v poštovních zásilkách pro soukromou potřebu (např. nákup na internetu) a při dovozu zboží neobchodní povahy (zboží zasílané mezi soukromými osobami bez finančního plnění = dárek).

Česká pošta, s. p. zastupuje v celním řízení právnické osoby, fyzické osoby podnikající/ OSVČ při dovozu a vývozu obchodního zboží v poštovních zásilkách ze zemí mimo EU a to na základě komisionářské smlouvy.

Česká pošta, s. p., předkládá zásilky, obsahující zboží dovážené ze zemí mimo Evropskou unii a podává na ně celní prohlášení na základě udělení plné moci ( Plná moc (pdf, 286kB) ) od příjemce zásilky. V případě udělení plné moci k celnímu řízení se partnerem pro veškerou komunikaci s Celní správou stává ČP, která příjemce zastoupí i v případě použití opravných prostředků v rámci celního řízení.

Účelem zastupování klientů ČP (příjemců zásilek) v celním řízení je zajistit, aby zboží obsažené v zásilkách bylo propuštěno do příslušného celního režimu (převážně se jedná o režim volného oběhu) a byl vyměřen celní dluh (clo/DPH). Teprve po ukončení celního řízení lze zásilku dodat adresátovi. ČP v rámci zastupování uhradí za klienta Celní správě vyměřený celní dluh, který při dodání vybere od příjemce, včetně případných správních poplatků, jakož i odměnu za předložení zboží a zastupování v celním řízení.

Neudělí-li příjemce zásilky plnou moc ČP k celnímu řízení, musí se tento osobně dostavit na vyměňovací poštu Praha 120, Plzeňská 290/139, Praha 5, kde se na celním úřadě osobně zúčastní celního řízení tím, že podá celní prohlášení na předmětnou zásilku, nebo tímto pověří svého zástupce. V rámci celního řízení je účastník povinen vždy prokázat všechny skutečnosti, které jsou relevantní pro propuštění zboží do navrženého režimu. Jedná se o doložení důkazů o zboží, zejména pak o prokazování celní hodnoty zboží.

Dovážíte-li pravidelně, nebo příležitostně, vždy máte možnost zplnomocnit ČP k zastupování v celním řízení Plná moc (pdf, 286kB) . Tato Plná moc se vztahuje pouze na celní řízení u poštovních zásilek a je platná do odvolání. Vyplněnou plnou moc zašlete poštou na adresu „Česká pošta, s.p., Oddělení celní deklarace, Plzeňská 290/139, Praha 5, 220 00″, v případě možnosti scanu, v elektronické podobě na e-mailovou adresu [email protected]. ČP plné moci archivuje v souladu se spisovým řádem.

Jana Marešová
    Guest

Mě tam takto vysel balíček 14 dní. Když se blížila doba do kdy měl balíček přijít, psala jsem prodejci, ten mi napsal že vidí že balíček je v ČR na poště ať kontaktuje je. Volala jsem tedy na poštu, tam mi řekli že tam asi už balíček není a ze ma odesilatel reklamovat. Takže jsem pak otevřela spor a ali vrátilo peníze. Mimochodem ten balíček mi tam visi pořád. Od 27.12. Takže se nejspíš opravdu ztratil.

Jan Fiala
    Guest

Je na celnici čekáním se nic nezmění

David Hausmann
    Guest

Já bych si pro to zkusil dojet..

Diego ZeroTwo
    Guest

Ja to tam mam tak napsane uz pul roku 😀 a balicek nikde 😀

Milena Brázdová Hodinová
    Guest

Je to jen pyžamko pro neteř bylo to k vánocům objednávka z 11.11.za 8 ěčěk ale i tak.

David Hausmann
    Guest

Napište prodejci, ať prodlouží dobu dodání..

Ladinek Frygo Maharadza
    Guest

Ja bych poslal holuba ten to donese 😆😆

Jaruš Miholová
    Guest

Já když mám výstup z pošty takto dvou dnů je doma

Veronika Ševčíková
    Guest

12000 je celnice

Dasa Cenigová Havrankova
    Guest

Me dokonce prisel balicek tyden po terminu. Oduvodnily mi, ze ceska strana podle podaciho cisla uz nemusi davat sledovani zasilky. Ale i kdyz to prislo pozdeji…….vzdyky to prislo a v poradku

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Logo
Register New Account
Reset Password