Ptám se za kamarádku. Nemá FB. objednala si pro dvojčata 2 stejné mikynky s fotečkou, každá stála asi 19 dolarů. Jednu objednala 4.4. a tu druhou 6.4. Dnes jí přišlo že zásilka podléhá celnímu řízení. Číňan napsal na zásilku 30 dolarů za 2 kusy, neví proč o nic takového ho nežádala, a mikyny pravděpodobně poslal obě najednou jelikož je u obou objednávek stejné sledovací číslo. Pomáhám jí to vyřešit, jelikož je neslyšící a špatně vidí. Nic nechce obcházet, peníze pokud bude potřeba doplatí. Jen jí zajímá zda se to už někomu stalo, že číňan sloučil objednávky a poslal v jedné zásilce. A jak by jste postupovali dál – mám jí udělat printscreen obou objednávek, ikdyž každá bude mít jiné datum objednávky? Moc děkuji
Vždy píšu prodejci aby zaslal samostatně pokud by to bylo více než 22USD vždy vyhověl. Kam se to píše? Při objednávce – zpráva pro prodejce : Please send separately. ( google překládač)
Mi taky sloučili dvě objednavky, týden od sebe objednané.U první už byl satus odesláno,když jsem objednávala druhou. Naštěstí se to celnici vyhlo, uvedli tam nižší hodnotu.
Pokud se objednává od jednoho prodejce je dobré si počkat s další objednávkou až tu první odešle a nebo mu napsat a požádat ho ať objednávky pošle zvlášť aby jste nepřesáhla hranici a nemusela pak doplácet. Teď už s tím nic neuděláte a ono u 30$ to bude stejně pár korun 🙂
Ano, mně se to stalo. Objednala jsem dvě bundy,hodnota byla více jak 20$ ,což jsem zjistila až poté,že bych mohla doplácet DPH. Tak jsem objednávku zrušila a objednala je každou zvlášť. No a přišly obě náraz v jednom balíčku 😃 Naštěstí jsem nikde nic nedoplácela. Možná na balíčku byla uvedena nižší cena,na to jsem se zapomněla podívat 🙂 Každopádně teď budu chytřejší a objednávat radši s odstupem 😃
Delaji to bezne. Celnici na cenu mnohdy ani nekoukaji, berou neco nahodne pak podezrele baliku ze skeneru (pr nike boty, elektroniku). Takze i kdyby napsal “gift” nebo 5$ stejne by to chytli.
Taky se mi stalo s botami. Na celnici hsem poslala screen objednavky v ktere byl uvedeny pouze jeden par bot, protoze kazda objednavka mela jine cislo. A pustili mi ji platila jsem asi 100,- jinak nic 🙂
Objednavam vzapeti po sobe – kdyz mi u vic ks zacne naskakovat postovne. A zatim v pohode – vzdy to prislo na dvakrat. Priste mu radeji napsat, aby to neslucoval do jedne zasilky.
Mohu se vás prosím ještě zeptat, kde najdu adresu prodávajícího? Pošta chce po kamarádce doklad kde bude prodávající a kupující. Nemůžu to nikde najít 🙁