Dobrý den, objednával jste prosím někdo z Ali péřový spacák? Jak jste spokojeni s kvalitou? Už dlouho uvažuji o koupi, ale porad se nemůžu rozhodnout, ani z té Číny to není levná sranda, takže nad špatnou kvalitou nemávnu jen tak rukou jako u čepice… Uvazuji o tomto…
US $77.44 36%OFF | Ultra-light white goose down 2200g/2500g/2800g/3000g filling can be spliced envelope adult breathable thickening sleeping bag
Zaráží mě už ta hmotnost náplně v názvu. Uvádí od 2200 do 3000 gramů. Buď je v tom těžkej odpad nebo čísla nejsou reálná. Teplý spacák z kvalitního peří má hmotnost náplně třeba 400 gramů. A kdo by se potom chtěl vláčet se spacákem co má 4 kila?
No hmotnost pro mě popravdě není úplně důležité kritérium, mám to na spaní v autě, popř. ve stanu, ale nepředpokládám, že ho budu někdy vláčet na zádech.
Do toho bych asi nešla, obzvlášť bych se obávala použitých materiálů (odpadové peří a také propustnost toho samotného spacáku). Podle fotky na tom odkazu mi to přijde jako hodně špatně zpracované – ty neukončený zipy, tkaničky atd.
Jezdím celoročně bivakovat a upřímně spacák z Aliexpressu bych nevzal z několika důvodů.
1. Nemám jistotu kvality materiálů
2. Každý spacák je dobré před koupí vidět na živo a nejlépe jej i vyzkoušet jak sedí.
3. Pokud srovnám s tímto modelem, tak cena se zas o tolik neliší oproti těm zakoupeným u nás.