Zdravím prosím Vás, celní úřad mi zadržel balík za 46 dolarů z toho 32 dolarů…

Aliexpress Diskuze Česky: Zkušenosti, Recenze & Nákupy z Číny Forums Různe Zdravím prosím Vás, celní úřad mi zadržel balík za 46 dolarů z toho 32 dolarů…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Anonymous
    Inactive

Zdravím prosím Vás, celní úřad mi zadržel balík za 46 dolarů z toho 32 dolarů je poštovné. To je normální?? V balíku je malé elektrické čerpadlo celková váha balíku je 2,12 kg. Četl jsem, že balík do hodnoty 45 EUR clu ani dani nepodléhá nebo to není pravda? Jak to řešit, protože podle ceníku český pošty zaplatím 700 kč za nějakýho vola co mě tam údajně bude zastupovat!!! Jde to nějak obejít? Díky za odpovědi

Hanka Hampejsová
    Guest

Zastupovani zaplatite vzdy, pokud si tam nepojedete osobne. 45 eur jste nasel spatne, ten limit je kolem 22euro

Maya Von Schicksal
    Guest

….problem je už pri 21€ a už len velkosť balíku im nahrala ho otvoriť

Michal Vávrů
    Guest

DPH od 22€

Filip Myslivec
    Guest

Martin Kalmi Kálmán
    Guest

díky za odpovědi to mě zas zkazili den!!!!!

Petr Studený Kecal
    Guest

Mně se to stalo u balíku dražšího než 22 euro. Pod rengenem zjistili co tam je, poslali mi snímek, požadovali specifikaci zboží a kolik je cena zboží, prohlášení, že to nemám na prodej ale jen pro soukromé užití. Poště sem dal souhlas jednat za mě. Doplatil jsem při převzetí balíku na poště DPH. Nezoufejte pokud uvedete cenu zboží (třeba fotku z ALI), tím zjistí, že to nepodléhá ani pro DPH ani na proclení balík vám pustí. Jen nevím zda se počítá i cena s dopravou nebo bez..to je fakt!

Henry Wessely
    Guest

a to jste četl kde že do 45eur nepodléhá dph a clu?

Martin Březina
    Guest

Prostě riziko nakupování 😂

Chris Maloch
    Guest

Do 45€ jsou osvobozeny zásilky mezi soukromými osobami (Pepa z USA Vám pošle balík). Pro nákupy platí 22€ = DPH a 150€ CLO+DPH. Jinak 22€ je souhrnná částka zásilky 😉

Romana Zikova
    Guest

Tak podle toho, co sdilel Filip Myslivec kdyz mate zbozi za 46 – 32 = 14$ tak jim dolozite (mailem za 99,- nebo osobne v Praze) co chteji a nic platit nebudete, ne? Dopravne se do ceny zbozi nepocita, kdyz se rozhoduje o tom, zda podleha DPH/CLO. Ze se pak zdanuje je vec druha.

Jiří Cyrus
    Guest

Balík jsem měl v hodnotě 52USD kde poštovné bylo zdarma.Samozřejmě zaplatím DPH 21% a k tomu i poštovné,což je nehorázný bordel!!🥶To DPH člověk pochopí,ale poštovné,které bylo původně zdarma!!??Takže stát v tomto případě vydělal 610Kč.

Blanka Kubalíková
    Guest
    Milan Talafant
    Guest

Miroslav Westik Ko
    Guest
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Logo
Register New Account
Reset Password