Zdravím prosím Vás, celní úřad mi zadržel balík za 46 dolarů z toho 32 dolarů je poštovné. To je normální?? V balíku je malé elektrické čerpadlo celková váha balíku je 2,12 kg. Četl jsem, že balík do hodnoty 45 EUR clu ani dani nepodléhá nebo to není pravda? Jak to řešit, protože podle ceníku český pošty zaplatím 700 kč za nějakýho vola co mě tam údajně bude zastupovat!!! Jde to nějak obejít? Díky za odpovědi
Mně se to stalo u balíku dražšího než 22 euro. Pod rengenem zjistili co tam je, poslali mi snímek, požadovali specifikaci zboží a kolik je cena zboží, prohlášení, že to nemám na prodej ale jen pro soukromé užití. Poště sem dal souhlas jednat za mě. Doplatil jsem při převzetí balíku na poště DPH. Nezoufejte pokud uvedete cenu zboží (třeba fotku z ALI), tím zjistí, že to nepodléhá ani pro DPH ani na proclení balík vám pustí. Jen nevím zda se počítá i cena s dopravou nebo bez..to je fakt!
Do 45€ jsou osvobozeny zásilky mezi soukromými osobami (Pepa z USA Vám pošle balík). Pro nákupy platí 22€ = DPH a 150€ CLO+DPH. Jinak 22€ je souhrnná částka zásilky 😉
Tak podle toho, co sdilel Filip Myslivec kdyz mate zbozi za 46 – 32 = 14$ tak jim dolozite (mailem za 99,- nebo osobne v Praze) co chteji a nic platit nebudete, ne? Dopravne se do ceny zbozi nepocita, kdyz se rozhoduje o tom, zda podleha DPH/CLO. Ze se pak zdanuje je vec druha.
Balík jsem měl v hodnotě 52USD kde poštovné bylo zdarma.Samozřejmě zaplatím DPH 21% a k tomu i poštovné,což je nehorázný bordel!!🥶To DPH člověk pochopí,ale poštovné,které bylo původně zdarma!!??Takže stát v tomto případě vydělal 610Kč.